Архів новин 2017 року


УВАГА! Акція до Дня Святого Миколая!

     Молодіжна дорадча рада при міському голові запрошує долучитися  до щорічної благодійної акції до Дня Святого Миколая “Книжка, іграшка - для дітей”.

   Подаруй книжки, іграшки, розвиваючі ігри, канцтовари, пазли, конструктори тощо дітям-інвалідам та дітям з малозабезпечених родин. 

 Речі приймаються до 15 грудня Шосткинською міською Малою академією наук учнівської молоді.

    19 грудня 2017 року всі зібрані речі будуть передані дітям, які перебувають на лікуванні у міській дитячій лікарні та дітям-інвалідам реабілітаційного центру.

    З організаційних питань звертатися за адресою: вул. Садовий бульвар, буд 11, (ІІІ-й поверх), телефон (05449) 7-12-56.

     Заздалегідь вдячні за участь у балгодіній акції!  

1 грудня 2017



УВАГА! З 25 листопада 2017 року Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації переходить на новий загальноєвропейський номер 116 123

         Громадська організація «Ла Страда-Україна»  – одна з провідних неурядових організацій України у сфері захисту прав жінок та дітей. Діяльність організації направлена на запобігання торгівлі людьми, попередження домашнього насильства, впровадження ґендерної рівності та вдосконалення системи захисту прав та інтересів дитини.

   

10 листопада 2017



Хелловін пройшов на ура!

   Моторошні костюми, гарбуз з вирізаною мімікою та свічкою всередині, страшний грим на обличчі, декорації з фільмів жахів – все це означає, що вже наступило улюблене свято молоді – Хелловін.

       У християнській культурі це свято вважається Днем усіх святих. Святкування Хелловіну походить від стародавніх кельтів Ірландії та...

3 листопада 2017



З Шостки – з любов´ю!

Привіт солдате! Ти мене не знаєш,

Я просто дівчина, живу собі як всі,

В моєму місті тихо, не стріляють

Але війна торкнулася душі...

 

     Молодіжна дорадча рада при міському голові 12 жовтня 2017 року приєдналася до міської акції «З Шостки - з любов’ю!», що була присвячена Дню захисника України. Окрім бувалих мдрівців до акції долучилися нові члени молодіжного парламенту. 

     Молодь  записала  відеозвернення  до військовослужбовців, що знаходяться в зоні бойових дій АТО, власноруч ...

12 жовтня 2017



Звітно-виборча конференція МДР при міському голові

     5 жовтня у приміщенні Шосткинської міської малої академії наук учнівської молоді відбулася звітно-виборча конференція Молодіжної дорадчої ради при міському голові, на якій молодь підвела підсумки своєї роботи за попередній період.

     На заході були присутні Ходькова Л.І., методист управління освіти, члени дорадчої ради, старшокласники-представники шкільного самоврядування та педагоги-організатори шкіл міста.  

6 жовтня 2017



Патріотична акція "Велика українська хода"

      Молодіжна   дорадча   рада  при міському голові 9 вересня приєдналася до Всеукраїнської благодійної акції «Велика Українська Хода», яка стартувала ще у 2014 році за часів Майдану і проводиться на честь Героїв Майдану, Героїв АТО та заради миру і перемоги України. 14 вересня 2017 року виповниться 3 роки від її початку.

    На центральній міській площі на вулиці Садовий бульвар, було розгорнуто...

10 вересня 2017



"З Днем народження, Шостко!"

    3 вересня 2017 року відбулося урочисте святкування Дня міста Шостки, в якому, традиційно, взяти участь педагогічні працівники та вихованці Малої академії наук учнівської молоді.  Молодіжна дорадча рада при міському голові активно долучилася до святкування. Юні патріоти привітали шосткинсців та гостей зі святом акцією "З Днем народження, Шостко!".

      На центральній вулиці міста дівчата пригощали всіх бажаючих печивом з побажаннями та передбаченнями, які випікали власноруч.

 «Цікава і смачна акція!», «Дякую за передбачення!», «Молодці, дівчата!» - саме так дякували перехожі...

 

4 вересня 2017



Перший сертифікований фасилітатор "Школи МИРотворчості"

    З 27 по 29 квітня відбувався фінальний етап Школи, на якому підлітки навчалися проводити тренінги. Цей проект розпочали у лютому НЦ «Мала академія наук України», Молодіжна ініціатива «Серце в долоньках» і БФ «Діти надії та любові».

 Отримавши базові і спеціалізовані знання на попередніх двох етапах, учасники приїхали на третій – тренерський. Ті, що приїхали на фінальну стадію, точно визначили для себе: вони...

3 травня 2017



11 квітня - Міжнародний день звільнення в’язнів фашистських концтаборів

      11 квітня 2017 року у меморіально-освітньому комплексі "Родинна пам'ять" відбулася зустріч учнівської молоді та представників ЗМІ, влади та громадськості Шостки з колишніми малолітніми в'язнями нацизму, яких під час другої світової війни було вивезено з їх батьками на примусову працю до Німеччини...

 

13 квітня 2017



Підведено підсумки благодійної акції "Серце до серця"

     Добігла до завершення ХІІ благодійна акція «Я хочу бачити життя!», яку проводив Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця». Вона тривала рівно місяць - з 9 березня по 9 квітня 2017 року. Фонд вже втретє проводить акцію по боротьбі зі сліпотою дітей, бо щороку реєструється 1 млн. маленьких пацієнтів з проблемами зору.

   У рамках благодійної акції під час різноманітних заходів організатори...

10 квітня 2017



"Щеплення" проти стресу

    Напередодні Всесвітнього Дня здоров'я молодь вчили боротися з депресією. Депресія – це обезводнюваня душі, кажуть психологи. То що ж потрібно знати, щоб не впасти у депресію?

 Цікавий тренінг з вихованцями Молодіжної дорадчої ради при міському голові провели психологи Клініки, дружньої до молоді.

  Тренінг мав на меті навчити дієвим вправам, які допоможуть у боротьбі зі...

7 квітня 2017



Школа МИРотворчості закінчила другий етап навчання

     З 2 по 4 квітня Печко Дарія, учениця 8-го класу гімназії, вихованка Молодіжної дорадчої ради при міському голові, яка ще у лютому пройшли перший навчальний етап, знову відвідала Міжнародний центр дитячої творчості MANLAB.CAMP, щоб опанувати нові знання, які допоможуть їй стати справжнім миротворцем.

      Головним завданням другого етапу було освоїти метод прийняття рішень...

6 квітня 2017



Зробимо Україну чистою!

   Вихованці Молодіжної дорадчої ради при міському голові приєднались до міської екологічної акції "Посади дерево". Цього року ми продовжуємо займатись озелененням Шостки. Це яскравий приклад відповідального ставлення до природи, рідного міста та неньки-України. Навіть найменша причетність кожного з нас до посадженого дерева буде вагомою підтримкою для життя на Землі. З нетерпінням будемо чекати, як з'являться перші листочки на молодих берізках та липках!

31 березня 2017



Навчаємось лідерству

      Хто це «Успішний лідер»?

     Лідерами не народжуються, лідерами – стають! Про важливість лідерства ми чули змалечку. Кожен хоче бути лідером, але не кожному це вдається. Чи є секрет успішного лідера? Відповідь на це питання намагалися знайти для себе учасники 3 сесії обласної школи «Лідер», яка відбувалася 17 березня на базі Обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

     

20 березня 2017



ХІІ Всеукраїнська благодійна акція "Я хочу бачити життя!"

     З 9 березня по 9 квітня 2017 року проходить ХІІ Всеукраїнська благодійна акція "Серце до серця". Цього року акція проходить під гаслом: «Я хочу бачити життя!" і направлена на допомогу дітям з вадами зору та на вирішення проблем забезпечення обладнанням офтальмологічних відділень дитячих лікарень України.

     Чому саме дитячий зір: щороку близько 1 млн. дітей реєструється з проблемами зору. Всеукраїнський благодійний фонд "Серце до серця" вже...

14 березня 2017



Всеукраїнська школа МИРотворчості

     З 19 по 21 лютого у Міжнародному науково-дослідницькому комплексі MANLAB.CAMP учні з усієї країни, навчалися у школі МИРотворчості. Працювали учасники за міжнародною програмою «Альтернативи насильству». Організували таке навчання для підлітків НЦ «МАНУ», Молодіжна ініціатива «Серце в долоньках» і БФ «Діти надії та любові».

     Печко Дарія, учениця 8-го класу ...

22 лютого 2017



Особлива розмова

    Кожна людина має свій шлях у житті. Ми всі шукаємо собі друга, партнера, того, хто здатний зрозуміти, розділити радощі та печалі. Усі ми прагнемо дружити, любити і чекаємо на взаємність. Саме це штовхає нас шукати ту єдину людину, котра стане втіленням наших мрій і сподівань. Чудово, якщо всі стосунки є взаємними і приносять задоволення обом сторонам. Але часом виникають труднощі, складні для самостійного...    

20 лютого 2017



Волонтерська акція "Розписане сердечко"

  У день святкування одного з найромантичніших та душевних свят, вихованці Молодіжної дорадчої ради при міському голові долучилися до смачної арт-акції «Розписане сердечко» на підтримку воїнів АТО, яка проходила у Шосткинській школі-інтернаті.

   Метою акції було об’єднати зусилля дорослих, дітей, громадських організацій, волонтерів, владу та допомогти нашим воїнам відстояти ...

14 лютого 2017



"У гостях у Василя та Маланки"

    13 січня 2016 року Молодіжна дорадча рада при міському голові зі святковими привітаннями зі Старим Новим роком завітала до Шосткинського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів зі святковим театралізованим виступом «У гостях у Василя та Маланки». Старий Новий рік не можна назвати звичайним святом, тому що це свято сягає у давні часи і з цим часом пов’язано багато традицій і прикмет. 

  

13 січня 2017



1       2       3       4     5